Herroepingsrecht & Klachtenregeling.

Herroepingsrecht & Klachtenregeling.

Klachten
Het kan voorkomen dat je een klacht hebt, dit is natuurlijk ons bedoeling. Ik wil je vragen om een mail te sturen naar info@zogaaf.com, zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Sinds 15 februari 2016 is het in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is, dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Retourneren
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen te annuleren. Je bestelling dient dan binnen 14 dagen bij ons retour te zijn. Retourperiode gaat in op de dag van ontvangst. Na afloop van dit termijn kan de koop niet meer ontbonden worden en is deze definitief. Het is van belang dat je tijdens de bedenktijd netjes omgaat met het product en de verpakking. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar Zogaaf zijn voor uw eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoeder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen.. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitzonderdingen retourneren
Retours worden geaccepteerd mits in originele onbeschadigde staat / artikel in geleverde verpakking, vrij van (rook)geuren, geen vlekken, niet gedragen /gebruikt is.
ZoGaaf behoudt zich ten alle tijden het recht voor retours te weigeren.